Marmer cake

Recept

Benodigdheden:

- 250 gram Meel (spelt,amandel) Of gewone normale cakemeel.

- 250 gram ongezouten boter

- 125 gram Steviapoeder

- 125 gram Rietsuiker , Je kan ook 250 gram rietsuiker gebruiken .

- 5 Middelgrote eieren

- 100 gram pure chocola, je kan hiermee natuurlijk ook variëren door ander soort chocola te gebruiken.

- 2 el poedersuiker

- Zout

 

Keukenspullen

Cakevorm

satéstokjes

Zeef

 

Oke en nu gaan we aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180c

Bestuif de cakevorm akbmet wat meel.

Stap 2: Klop de boter zodat hij lekker zacht is,maal hier de suiker doorheen en het steviapoeder en 1 mespuntje zout doe dit 10 min zodat alles goed gemengd en er luchtig uitziet.

Stap 3:Doe  1 voor 1 eieren er doorheen en zeef daarna de meel erboven ga dit goed mengen.

Stap 4: Hak de chocolade grof.

Stap 5: Smelt de chocola au bain marie, Zet een pan met heet water op en zorg dat dit kookt, zet daarop een kleiner pannetje of vuurvaste kom,doe de chocola in het kleine pannetje.

Stap 6: Schep 1/3 van het cakebeslag in een kom en meng met de chocola.

Stap 7: Schep een laag wit beslag in de vorm,dan het chocolade beslag en de rest van het witte beslag.

Stap 8: Maak er met een satéprikker een beweging door.

Stap 9: Zet de cakevorm in het midden van de oven op 170 c en bak de cake in 70 min klaar. Controleer na een half uur .

Stap 10: Laat de cake afkoelen en smullen maar !!

 

 

 

 

 

 

 

Recept

Bloemkoolpizza

 

 

Ingrediënten

Voor de bodem

1 Flinke Bloemkool

Italiaanse kruiden

1 ei

Peper en zout

Je kan hier evt ook nog kaas doorheen doen.

 

Voor een eigen tomatensaus

1 el olijfolie

1 rode ui

1 knoflookteen

1 Blik gepelde tomaten

1 tl honing

 

Voor de topping

Tomaten

Soorten kaas ( Maakt niet veel uit)

Kipshoarma

Evt nog wat kruiden bijv Basilicum

 

Je kunt natuurlijk lekker veel variëren met de topping.

Zo en dan nu gaan we het maken.

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 c

2.Je snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in een pan voor 4 minuten.

3.Doe de stukken in de keukenmachine en maal ze goed fijn.

4.Doe de bloemkool in een theedoek en knijp het fijn zodat het vocht er goed uit kan.

5.Meng de bloemkool met het ei in een bak , doe de kruiden erbij.

6.Pak de bakplaat uit de oven , doe er bakfolie overheen en besprenkel het met olijfolie.

7. Verdeel de bloemkool over de bakplaat en druk het aan zodat het mooi egaal word.

8.Bak de bloemkoolbodem 10 tot 15 minuten.

9:Besprenkel de bodem met de tomatensaus en doe erop wat je lekker vind. Je kan variëren met champions , allerlei soorten kaas. 

Soorten vlees. 

Veel plezier met maken!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.